OVA BOLEST SE GODINAMA VRAĆA ČEDI JOVANOVIĆU: Zbog nje OPERISAN 5 PUTA, izgubio LITAR KRVI, dva ZNAKA je otkrivaju
Čedomir Jovanović, Foto: Twitter/Čedomir Jovanović

morate znati

OVA BOLEST SE GODINAMA VRAĆA ČEDI JOVANOVIĆU: Zbog nje OPERISAN 5 PUTA, izgubio LITAR KRVI, dva ZNAKA je otkrivaju

Iako izgleda bezazleno ova bolest ga je mnogo koštala

Objavljeno:

Čedomir Jovanović već godinama muku muči sa bolom u kolenima i već je nekoliko puta hospitalizovan.

U Urgentni centar primljen je zbog pogoršanja hroničnih tegoba desnog kolena, početkom godine. Naime, on ima problem sa desnim kolenom koje je operisao već pet puta.

2014. godine mu je operisano i levo koleno, kada je došlo do unutrašnjeg krvarenja pa je pod nož morao dvaput u razmaku od par dana. Tom prilikom izgubio je skoro litar krvi.

Bol u kolenu je prolazno stanje ako se ne radi o nekoj hroničnoj bolesti, a neki simptomi mogu da budu isti kao kod duboke venske tromboze

Bol se može javiti iz različitih razloga, a nekada je potrebno obratiti se lekaru za pomoć.

Većina ljudi se sa bolom suoči barem nekada tokom života, a razlozi zbog kojih do njega može da dođe su različiti. Kolena stradaju kako starimo, a razne povrede mogu da dovedu do pucanja kostiju i tkiva.

Ligamenti su često na udaru, pucaju i kidaju se

Čedomir Jovanović
Čedomir Jovanovićfoto: printscreen

Često pucketanje i nemogućnost da se osoba pomeri nakon što iznenada promeni smer kretanja, jeste nešto gotovo uobičajeno za sportiste. Moguće je, naime, da je došlo do kidanja ligamenata, koji povezuju butnu kost i tibiju (jedna od dve kosti potkolenice, druga je fibula). Koleno tada boli i bude pod otokom.

Kada je vreme da posetite lekara ako imate bol u kolenu?

Ako je bol u kolenu iznenadan, intenzivan i ne prolazi, nemojte zanemarivati ove simptome i javite se lekaru. Gubitak težine smanjuje pritisak i pomaže u smanjenju pritiska i opterećenja na kolena. Kod osoba koje imaju normalnu telesnu težinu, i bol je značajno slabiji.

Veruje se da Čedi stradalo koleno zbog višegodišnjeg bavljenja ekstremnim sportovima.

Naime, poznat je kao ljubitelj planinarenja, padobranstva, paraglajdinga i skijanja. Išao je u osvajanje K2, u svetu poznatog kao "divlja planina", inače drugog najvišeg planinskog vrha na svetu.

Peo se i na Akonkagvu, vrh visok 6.962 metara, koji se nalazi u masivu Anda. Tada je na temperaturi od - 35 stepeni dobio i ozbiljne promrzline. Osvojio je i Mon Blan, najviši vrh zapadne Evrope i Alpa.

BONUS VIDEO:

01:59

DOKTOR HEROJ! Zbog nedostatka osoblja u bolnici on je svoj broj telefona ostavio na sajtu: OVO SU RAZLOZI OVOG DOBROG DELA!

(Espreso / I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.